Dryckesmeny

Fatöl

  • Heineken (40 cl)
    60:-
  • A Ship Full Of IPA (40 cl)
    68:-
  • Shogun Bulldog Japanese IPA (40 cl)
    68:-

Öl flaska

  • Paulaner Hefe Weissbier (50cl)
    85:-
  • Paulaner Hefe Weissbier Dunkel (50cl)
    85:-
  • Wisby Weisse (50cl)
    85:-
  • Baron Trenck (50cl)
    85:-
  • Asahi (50cl)
    80:-
  • Sapporo (33cl
    65:-
  • Duvel (33cl)
    80:-
  • Södra One Love IPA (33cl)
    75:-
  • Wisby Mörk (33cl)
    68:-
  • Wisby Pils (33cl)
    68:-
  • Wisby Klosteröl (33cl)
    68:-
  • Great White IPA (33cl)
    68:-

Husets vin/champagne

15cl/12 cl

  • Rött/Vitt
    70:-
  • Champagne
    95:-

Drinkar

  • Tre samurajer
    135:-
    Söt – Sur – Bitter
  • Hattori Martini
    125:-
    Champagne – granatäpple – Shochu
  • Umeshu Bellini
    125:-
    Champagne – Umeshu – plommon
  • Great Grapes
    125:-
    Rom – Sherry – champagne – mynta – druva
  • Red Snapper
    125:-
    Gin – tomat juice – buljong
  • Shochu on the Rocks
    95:-

Sake

6 cl/flaska

  • Masumi Karakuchi Gold
    55:- / 150:-
           Futsuu-Shu, Masumi, Nagano (18 cl)

    Betyder ”Mirror of thruth”. En fruktig och re ske med torr mun och toner av päron, anis och nöt. Mycket lämplig att drickas varm till all typ av sushi och sashimi.

  • Chikurin Fukamari
    65:- / 750:-
    Junmai-Shu, Marumoto, Okayama (72 cl)           

    Betyder Bambuskogens djup. Gjord på sent skördat ris. En mycket torr, fyllig och kraftig sake med inslag av jord, svamp, anis, nöt och kastanj. Passar till sashimi, skaldjur samt Pinku Kamo.

  • Kozaemon 3YO
    60:- / 700:-
    Junmai-Shu, Nakashima, Gifu (72 cl)

    Gjord på fem olika sake från samma område och med en lätt oxidation. En lätt sherryton som låämpar sig väl till kraftigare maträtter. Mycket bra till Umeboshi tori, Gyuu tataki, Nama harumaki och Ebi harumaki.

  • Ginrei Gassan no Yuki
    60:- / 700:-
    Junmai-Ginjo, Gassan, Yamagata (72 cl)

    Betyder Det snötäckta berget. Från Yamagata där man odlar ett mycket unikt ris. En mycket lätt och ren sake med elegans och sötfruktig doft. Gott till sashimi, Buta gyoza och Nama harumaki.

  • Kioke Shikomi
    73:- / 355:-
    Junmai-Daiginjo, Kiuchi, Ibaraki (30 cl)

    Från Ibaraki en timme norr om Tokyo. Bryggs på trä-fat. Torr men fruktig sake med mycket mineral och viss sälta. Lämplig till ostron, hummer, sashimi samt fetare fiskar som shake, maguro och hamachi. Mycket god till Kinoko muusu.

  • Sanka
    90:- / 430:-
    Junmai-Daiginjo, Masumi, Nagano (30 cl)

    Betyder Bergets blommor. Mycket elegant, mild och ren i stilen. Odlingarna ligger ca 700 meter över havet där det är mycket svalt. Lätt och ren doft av lychée, persika och viol. Passar mycket bra till Bataa hotate och Juugo jikan butaniku.

  • Kurashizuku
    65:- / 310:-
    Usu-Nigori, Kiuchi, Ibaraki (30 cl)

    Usu-Nigori betyder att saken är grovt filtrerad och därför något grumlig. Pastöriseras bara en gång. Toner av grapefrukt, citrus, havssalt och en något högre syra. Klarar kryddhetta i maten mycket bra. God till Gyuu file to kanitetempura, Tori karaage och Buta gyoza samt halstrat.

  • Ori
    55:- / 640:-
    Nigori, Heiwa, Wakayama (72 cl)  

    Mycket grovt filtrerad sake med mycket sötma. På-minner lite om cocosmjölk, melon och mogen banan. Gott till syra och kryddhetta samt tempura och frite-rat. Tori Karaage, Sashimi no sumono.

  • Kozaemon Kabosu
    60:- / 480:-
    Junmai-Flavour, Nakashima, Gifu (50 cl)

    Kabosu är en japansk citrusfrukt som ger en sake med hög syra och mycket sötma. God efter maten eller för en söt touch på t ex Pinku kamo.

  • Kishu Monogatari
    60:- / 700:-
    Umeshu, Kino Tsukasa Brewery, Wakayama (72 cl)

    Umeshu är ett sött plommonvin med mycket sötma och låg syra. Oklnderigt till choklad eller som digestif efter maten. Choko keeki yume, Age banana, Choco torifueru.