Antore/Izakaya

Smårätter/Small dishes

  • Pilgrimsmousseline
    145:-
    Mousseline på pilgrimsmussla, tempurafriterat noriblad, tryffel/yuzumajonnäs, rom

    Scallop mousseline, tempura fried nori leaf, truffle /yuzu mayo, roe

  • Råbiff
    155:-
    Oxfilé, picklade rödbetor, krispig potatis, wasabi soja, umeboshi, salladslök, ingefära, vitlök, sesam, vattenkrasse, svartpeppar

    Tenderloin beef, pickled beetroots, crispy potato, wasabi soy, umeboshi, scallion, ginger, garlic, sesame, watercress, black pepper

  • Halstrade rullader
    145:-
    Kockens val av halstrad fisk eller oxfilé, skivat äpple, ingefära, rättika, purjolök, strimlad shiso. Serveras ovanpå oliv/ingefärsslungad bladsallad, toppad med friterad vitlök och japanska örter

    Chef´s choice of seared fish/tenderloin, sliced apple, ginger, daikon, leek, sliced shiso. Served on olive oil/ginger dressed lettuce, topped with fried garlic and Japanese herbs

  • Ceviche
    145:-
    Lax, avokado, cocktailtomat, citron, ingefära, vitlök, koriander, rödlök, röd chili, fisksås

    Salmon, avocado, cocktail tomato, lemon, ginger, garlic, cilantro, red onion, red chili, fish sauce

  • Wonton gyuuniku taco
    140:-
    Friterade wontonskal fyllda med biff, lime/chili teriyaki, rättika, salladslök och koriander

    Frided wonton shells filled with pulled beef, lime/chilli teriyaki, daikon, leek and cilantro

  • Wonton kani taco
    140:-
    Krabbröra med schalottenlök, mynta, avokado, fisksås, vitlök, chili, honung, gurka och tobiko

    Fish sauce dressed crab with shallots, mint, avocado, garlic, chilli, honey, cucumber and tobiko

  • Shake tartare
    145:-
    Knivskuren rå samt rökt lax, dressad med vattenkrasse, spenat, rödlök och svartpeppar. Serveras med sparris och edamamepuré, friterat laxskinn, forellrom, yuzu syrad gurka och gräslök

    Partly smoked salmon tartar, dressed with spinach, watercress, red onions and black pepper. Served with asparagus and edamame purée, fried salmon skin, yuzu pickled cucumber and chives

  • Maguro tartar
    145:-
    Tonfisk och shiitakepasta inlindad i noriblad, lättfräst i olja, serveras med lök och svampdashi, sojamarinerat vaktel ägg och wakame. Toppas med svart stenbitsrom och gräslökskräm

    Tuna fish and shiitake paste wrapped in a nori leaf and fried, served with onion and mushrooms dashi, soy marinated quail egg and wakame. Topped with lumpfish roe and chives

  • Shottsuru
    185:-
    Lax med picklade polkabetor, rädisor och japansk senapsmajonnäs

    Makrill med yuzupicklad gurka och rättika, toppad med jalapenopasta

    Röding med picklad romanesco, toppad med mangosås och picklad chili och rödlök

    Salmon with pickled chioggia beets, radish and Japanese mustard mayo

    Mackerel with yuzu pickled cucumber and diakon, topped with jalapeno paste

    Char with pickled romanesco, topped with mango sauce and pickled chilli and red onions

  • Löjromstoast
    175:-
    Tempurafriterade sötpotatisplättar med löjrom, lime crème fraiche, rödlök och strimlad nori

    Tempura fried sweet potato small pancakes with whit roe, lime crème fraiche, red onion and sliced nori  

  • Buta kakuni
    145:-
    Grillad fläsksida med smak av skånsk senap och miso, serveras med pumpapuré och chili

    Grilled pork with Swedish mustard and miso, served with pumpkin purée and chilli

  • Tori kaarage
    125:-
    Friterad kyckling, chilimajonnäs, lime

    Fried chicken, chilli mayo, lime

  • Tempura
    95:-
    Tempura friterade grönsaker serveras med picklad rödlök och chilimajonnäs

    Tempura fried vegetabilies served with pickled onion and chili mayo

  • Sarada
    75:-
    Crisp sallad, lollorosso, babyspenat, sojapicklad shiitake, blancherade sockerärtor, sparris, broccoli, silverlök, sesamfrön, wasabisoja, wasabiemulsion

    Crispy lettuce, lollorosso, baby spinache, soy pickled shiitake, blanched sugar snaps, asparagus, broccoli, silver onion, sesame seeds, wasabi soy, wasabi emulsion

  • Edamame salta/spicy
    55:-
    Soyabönor, salta eller spicy

    Soybeans, salty or spicy

  • Chukaika
    75:-
    Marinerad bläckfisksallad

    Marinated octopus salad

  • Gomawakame
    65:-
    Algsallad med sesam

    Seaweed salad with sesame

  • Ahiru
    195:-
    Grillad anka på spett med umeboshi, stjärnanis och shiso

    Grilled duck skewer with umeboshi, star anise and shiso

     

  • Suzuki
    245:-
    Helfriterad havsaborre i tamarind-teriyaki med ananas, rostade cocktailtomater, torkad chili och ingefära. Toppas med koriander, krispig vitlök och scharlottenlöksringar

    Deep-fried whole sea bass in tamarind teriyaki with pineapple, roasted cocktail tomatoes, dried chilli and ginger. Topped with cilantro, crispy garlic and schallots rings

  • Gyuu File
    265:-
    Sous vide tillagad oxfilé med rostad sparris, broccoli, bourbonteriyaki, syltlöksglaze och sesamfrön. Serveras med sallad och ris smaksatt med fågel, svamp och ingefära samt korianderpesto.

     Sous vide beef tenderloin with roasted asparagus, broccoli and bourbon teriyaki, pickled union glaze and sesame seeds. Served with a salad and rice boiled in bird broth, mushroom, ginger and cilantro pesto.